Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

TSK Akıllı Kart Ne İşe Yarar? Askeri Günübirlik Giriş Kartı 2021

TSK Akıllı Kart Ne İşe Yarar? Askeri Günübirlik Giriş Kartı 2021

TSK kimlik kartı, Askeri Günübirlik Giriş Kartı 2021 askerlik görevine devam eden ve asıl hak sahibi olarak görev yapan muvazzaf personele verilen bir personel kartıdır. Bu kartı alabilmek için Türk Silahlı Kuvvetlerinde muvazzaf olarak görev yapan personellere verilmektedir.

Askeri Sosyal Tesislere Daimi Giriş Kartı Nedir? Ne İşe Yarar?

Askeri sosyal tesislere daimi giriş kartı, Türk Silahlı kuvvetlerinde görev yapan muvazzaf askeri personele ve yakınlarına verilen özel bir karttır. Bu kart ile Türkiye’de bulunan askeri sosyal tesislere girilerek sunulan imkânlardan faydalanılabilmektedir.

Askeri Personel Asıl Hak Sahipleri

  1. Asıl Hak Sahibi: Harp malüllüğü, emeklilik ya da vazife mamüllüğü sebebiyle görevinden ayrılan asıl hak sahibi personellere verilmektedir.
  2. Asıl Hak Sahibinin Eşi: Asıl hak sahibinin eşi, ‘Askeri Sosyal Tesislere Daimi Giriş Kartı’ hakkını doğrudan elde eder. Ayrıca eşi vefat ederse, başkası ile evlenene kadar bu kartı kullanmaya devam edebilmektedir. Eşin evlenmesi durumunda bu kartın kullanımı ortadan kalkar. Ancak eğer eş tekrardan boşanır ya da eşlerinin vefat etmesi durumunda dul kaldıkları zaman eşinin hak sahibinden kendilerine kalan maaş tekrardan bağlanırsa kartı kullanma hakkı yeniden eşe geçer.
  3. Asıl Hak Sahibinin Çocukları: 10 yaşını doldurduktan sonra 11 yaşından gün almış çocuklar için:
  4. Erkek çocuklar için: Bekâr olan çocuklar için yaş sınırı olmadan “Askeri Sosyal Tesislere Daimi Giriş Kartı’ haklarına sahiptirler. Evlenmeleri halinde ise Askeri Sosyal Tesislere Daimi Giriş Kartı iptal edilerek yerine günübirlik giriş kartı
  5. Kız çocukları için: Bekâr, dul ya da boşanmış kız çocuklarına hiçbir şekilde sorun olmaksızın ‘Askeri Sosyal Tesislere Daimi Giriş Kartı’ hakkına sahip olurlar. Evlenmeleri durumunda ise bu kart iptal edilerek yerine günübirlik giriş kartı verilir
  6. %40 üstünde engelli raporu olan çocuklar: Eşleri ve kendilerine ait Askeri Sosyal Tesislere Daimi Giriş Kartı’ sahibi olurlar.
  7. Asıl Hak Sahibinin Anne ve Babası: Anne ve Babalarının öz ya da üvey olduklarına bakılmadan daimi giriş kartı alırlar.
  8. Asıl Hak Sahibinin Kardeşleri: Bekar olan erkek ve kız kardeşlere 35 yaşlarının sonuna kadar daimi giriş kartı verilir.

Askeri Sosyal Tesislere Günübirlik Giriş Kartı

  1. Çocuklar ve Eşi: (gelin ve damatlar): Evlilik neticesinde daimi giriş kartı haklarını kaybeden çocuklar eşlerine ‘Askeri Sosyal Tesislere Günübirlik Giriş Kartı’ Tesislere giriş için günübirlik kartı olan evli çocukların vefat ettiği durumlarda ise; gelin damatlar, asıl hak sahibi kartlarının iptali için dilekçe verdiği zaman tekrar evlenene kadar kartlarını kullanma haklarına sahiptirler. Kartların süreleri dolduğu zaman asıl hak sahibi ya da eşi başvuru yaptığı zaman evleninceye kadar kart alabilirler.
  2. Kız kardeşleri: Asıl hak sahibinin anne ya da babasının vefat etmesi durumunda 36 yaşından gün alan bekar kız kardeşlere günübirlik giriş kartı Kız kardeş hem subay hem de astsubay kardeşe sahip olması durumunda da subay günübirlik giriş kartı alır. Ancak özel durumlarda ise astsubay günübirlik giriş kartı verilir.
  3. Müstafi Subaylar: Müstafi subayların hem kendilerine hem de eşine ‘Askeri Sosyal Tesislere Günübirlik Giriş Kartı’ Asıl hak sahibinin vefat etmesi durumunda ise eşinin bütün hakları sona erer. Muharip gaziler haricinde müstafi personellerin çocuklarının kart hakkı bulunmamaktadır.

Günübirlik Giriş Kartı İçin Gerekli Belgeler

Türk Silahlı Kuvvetlerinde kullanılan günübirlik giriş kartlarını kullanabilmek için birtakım belgelere ihtiyaç vardır. Bu kartları çıkarmak için ihtiyaç duyulan belgeler şunlardır;

  • Beyanname formu
  • Kartı çıkaracak olan kişi ya da kişilerin 2 biyometrik fotoğrafı
  • Kart ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu ( Ziraat Bankası ‘TSK Akıllı Kart Hesabı’ Kart ücreti: Kartın çıkarılacak olan kişini ‘TC Kimlik Numarası üzerine yatırılacak)
  • Beyannameler hazırlandıktan sonra, asıl hak sahibi olup beyannameyi veren personelin ikamet ettiği adresin bulunduğu askerlik şubesi teslim edilecek
  • Asıl hak sahibinin vefat etmesi durumunda ise beyannameler eşi tarafından verilebilmektedir.

Bir önceki yazımız olan Asteğmen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Asteğmen Olarak Askerde Kalmak başlıklı makalemizde asteğmen, asteğmen maaşları ve asteğmen maaşları ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.

MAKE A COMMENT

COMMENTS - 0 COMMENTS

No comments yet.