Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Askeri Araç İsimleri Ve Görevleri

Askeri Araç İsimleri Ve Görevleri

Askeri Araç İsimleri ve Görevleri

Ülkemizin iç ve dış tehditlerine karşı güvenliğini sağlamak amacıyla askerlerimiz her daim görevi başındadır. Bununla birlikte mesuliyetlerini yerine getirirken, onları korumak ve görevlerini icra ederken işlerine yardımcı olmak adına bazı özel araçlar vardır. Bunlar sayesinde askerlerimiz, intikal ettikleri olay yerlerinde yaşamlarını tehlikeye sokmadan gerekli çalışmaları yapabilmektedir. Dolayısıyla bu konu çok hassas ve elzemdir. Peki, nedir bu araçlar? Diye soracak olursanız cevabı, özel askeri araçlarımızdır. İsimleri ve ne işe yaradıklarını öğrenmeniz adına bunlardan 5 tanesini derledik.

Gölge Süvari İnsansız Kara Aracı

Her türlü koşulda ve operasyonda askerlerimizi desteklemek amacıyla geliştirilmiş, yapay zeka destekli bir araçtır. Keza otonom sürüş özelliğine de sahiptir. Kullanıcısının güvenliğine hat safhada önem verilerek tasarlanan bu araç, muharebe sahalarında görevini layıkıyla yerine getirmektedir.

Patlayıcı Madde Keşif İmha Tim Aracı

İsminden de anlaşılacağı üzere mayın vb. gibi patlayıcıları tespit edip, imha etmektedir. Yüksek donanımlara sahip olan bu askeri araç, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindedir. Askerlerimizin güvenliği göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Dolayısıyla da insanlı veyahut da insansız olarak imha çalışmalarını yapabilmektedir. Bunu gerçekleştirirken askerlerin araçtan inmesine gerek dahi yoktur. Keza bu aracın donanımları arasında yer alan çok amaçlı robot kol, fonksiyonel işlevleri ile buna olanak tanımaktadır.

BMC 8×8 Taktik Tekerli Zırhlı Araç

Tüm zorlu saha şartlarının üstesinden gelmesi amacıyla tasarlanmıştır. Aracın üzerinde silahlı kule sistemi bulunmaktadır. Böylece herhangi bir tehdit anında savunma yapılabilmektedir. 8×8 olması ile performans ve güç bakımından askeri envanterin kıymetli eserlerindendir.

Tuğra 8×8 Tank Taşıyıcı Araç

Takdir edersiniz ki tanklar, muharebe cepheleri için çok önemli bir konuma sahiptir. Bununla birlikte daha çok zorlu koşullar için üretilen tanklar, düz yollarda kullanmak için uygun değildir. Dolayısıyla Tuğra Tank Taşıyıcı, bu sürecin hızlandırılması için geliştirilmiştir. Keza yalnızca tank taşımak için değil, aynı zamanda tüm sivil ve askeri araçları da taşıyabilmektedir.

PARS 6×6 Mayına Karşı Korumalı Araç

Harp alanlarının en yüksek özelliklerle donatılmış araçlarından biridir. Askeri personellerimizin karadan olay yerine ulaşmaları için kullanılmaktadır. Taktik tekerleri ve hareket kabiliyetleri sayesinde her ortamda yüksek performans sağlayabilmektedir. Uzaktan koordine sistemi sayesinde savaş sırasında maruz kalabileceği saldırıları bertaraf etmektedir.

Bahsettiğimiz yüksek donanımlı bu 5 eserimiz ile birlikte merak edenler için diğer askeri araçlarımızı da kategorilendirerek ekliyoruz;

  • Zırhlı savaş aracı,
  • Zırhlı kurtarma aracı,
  • Piyade hareketlilik aracı,
  • Elektronik savaş araçları,
  • Su altı timi araçları,
  • Komuta kontrol araçları,

    Hangi askeri aracı yakından görmeyi ve incelemeyi isterdiniz? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan Asteğmen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Asteğmen Olarak Askerde Kalmak başlıklı makalemizde asteğmen, asteğmen maaşları ve asteğmen maaşları ne kadar hakkında bilgiler verilmektedir.

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 0 COMMENTS

No comments yet.