Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Atlı Polis Nedir? Atlı Polis Olma Şartları Nelerdir? Nasıl Başvurulur?

Atlı Polis Nedir? Atlı Polis Olma Şartları Nelerdir? Nasıl Başvurulur?

Caydırıcı etkisi olması nedeniyle kalabalık bölgelerde görev alan atlı polisler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlıdır. Atlı polis toplumsal olaylara anında ya da kısa süre içinde müdahale ederek asayişi ve güvenliği sağlamaktadır.

Atlı Polis Başvuru Şartları

Devriye hizmeti ve toplumsal olayların kontrolü için kullanılan atlar ve polisler ciddi ve zorlu bir eğitimden geçmektedir. Ankara Emniyet Genel Müdürülüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan atlı polis birlikleri, yine burada eğitim alır ve Türkiye’nin birçok yerinde göreve başlar. Eğitim sırasında polislerin bilmesi gereken temel eğitimlerin yanı sıra at bakımı, tımarlama ve nalbant vb. kurslar da alınmaktadır.

Atlı Polis

Polis atlı birlikleri ‘Temel At Biniciliği’ ve ‘İleri Düzey Binicilik’ eğitimlerinden başarıyla geçtikleri halde mezun olmaktadır. Birliğin içinde görev yapan polisler devriye hizmeti ve müdahale görevinin yanı sıra at bakım hizmeti, idari ve mali işlemler, sağlık birimleri ve binicilik görevi gibi çeşitli alanlarda da hizmet vermektedir.

Motorlu taşıtların alınmadığı bölgelerde, futbol maçlarında, kırsal alanlar ve milli parklarda sıklıkla karşılaşılan polis atlı birlikleri tören ve yürüyüşlerde de öne çıkmaktadır. Sosyal sorumluluk görevini de üstlenen birlik aynı zamanda kalabalık grupların sakinleşmesin de önemli rol oynar.

Atlı polis olma şartları sıklıkla merak edilir ancak özel bir şart olmamakla birlikte bağlı bulunan amirin yetkisi ve izni gerekir. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde çalışan polisler birim amirlerinin önermesi halinde eğitim alarak atlı polislik hakkına sahip olabilir.

Eğitimler Nasıl?

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde çalışan polisler belirli bir aşamaya geldiği için eğitimlerde esas konu atın bakımı ve eğitimi olarak öne çıkmaktadır. Temel binicilik eğitimine sahip olan atlar, polislerle birlikte ileri düzey binicilik  dersleri alır.

Atların dışardaki kalabalık ve yoğun ortamlara alışabilmesi için eğitimler esnasında flama, bayrak gibi engeller bulunurken parkurda sis bombası atmak ve ateş yakmak gibi çeşitli testler de yer almaktadır. Atın soğukkanlı bir hale gelmesi ve alışkanlık kazanması için yapılan bu eğitimlerde aynı zamanda atın asfaltta kaymaması için de eğitimler verilir.

Atlar, sürekli veteriner kontrolünde tutulurken bakımları da polisler tarafından yapılmaktadır. Hasta ya da kronik rahatsızlığı olan atlar çiftlik ya da at sahiplerine verilir aynı zamanda genellikle bir atın görev süresi on beş – yirmi yıl arasında değişim gösterir.

Bir önceki yazımız olan 27. Dönem POMEM Alımı Ne Zaman? başlıklı makalemizde 27.dönem alımları, POMEM ve POMEM ALIMLARI hakkında bilgiler verilmektedir.

MAKE A COMMENT

COMMENTS - 0 COMMENTS

No comments yet.