Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu

Her biri yurdun dört bir tarafından kışlalara gelerek askerliğe ilk adımını atmış olan er ve erbaşlara; askerlik hayatına kısa sürede uyum sağlamaları, vatanı korumak ve savunmak için gereken bilgi, beceri ve fiziki yeterliliği kazanmaları amacıyla, “acemilik” olarak da adlandırılan, “temel askerlik eğitimi” verilir. Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda, kara, hava ya da deniz kuvvetlerinde görevlendirilen tüm er ve erbaşlar bu temel eğitimi alarak, bağlı bulundukları kurumun standartlarına ulaşırlar.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının bünyesindeki bütün personelin eğitiminden, karargahı Ankara’da bulunan Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) sorumludur. Piyade birliklerinin de içinde bulunduğu bütün sınıf okulları ve eğitim merkezi komutanlıklarında verilen eğitimler, EDOK tarafından planlanır. Türk ordusunun karadaki öncü gücü olan piyadeler, kendilerinden istenen görevleri azim ve mutlak itaat duygusuyla yerine getirmek için gereken bilgi ve beceriyi kazanmak üzere eğitilirler. 

1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Manisa’dadır. Tugayın içinde Doğu Kışlası (General Seyfettin Çalbatur) ve Batı Kışlası (Albay M. Arif Seyhun Kışlası) olmak üzere 2 kışla vardır.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Usta Birliğine Nereye Gönderir?

Zorunlu askerlik hizmeti lise ve daha düşük düzeyde diploması bulunanlar için 12 ay, 4 yıllık lisans mezunları için 6 aydır. Acemilik de denen temel eğitim süresi ise, her ikisi için de 1 aydır. 1 aylık temel eğitimin ardından, ailelerinin de katıldığı duygu dolu bir törenle yemin eden er ve erbaşlar, usta birliklerine gönderilir. Yükümlülerin ustalıklarında nereye gidecekleri, yemin töreninden yaklaşık 1 hafta önce belli olur ve kendilerine bildirilir. Her birlikte, gerekli sayıda yükümlü, kendilerinden sonra gelecek olan acemileri eğitmek üzere komutanları tarafından seçilir ve askerliklerine aynı birlikte, çavuş rütbesiyle devam ederler. Kısa ya da uzun dönem tüm askerlerin, yemin töreninden sonra 7 günlük izin hakları vardır. Bu izni kullanmak istemeyenler, yemin töreninden sonra kendilerine yolculuk için tanınan sürede usta birliklerine katılarak, 1 hafta erken terhis olabilirler. 

Acemilik döneminden sonra kimin nereye gideceği, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen kura yöntemiyle belirlenir. Yükümlüler, eğitimleri ve özel becerileri dikkate alınarak, TSK’nın nerede ve hangi özelliklere sahip askere ihtiyacı varsa, oraya gönderilirler. Bazen, herhangi bir acemi birliğinin hep aynı birliğe asker gönderdiği şeklinde haberler yayılır. Bu, o celp dönemi için doğru olabilir ama bir kaide değildir. Dağıtımda esas olan TSK’nın ihtiyaçlarıdır.

Birlik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kayıt-kabul işlemleri resmi tatiller de dahil olmak üzere haftanın her günü ve her saat yapılır. İşlemler sırasında, kayıt için istenen evraklar ve mutlaka nüfus cüzdanı hazır edilmelidir. Kışlaya yiyecek-içecek, kesici-delici aletler ve cep telefonu, fotoğraf makinesi, laptop gibi elektronik aletler alınmaz. Yükümlüler, yanlarında getirdikleri cep telefonlarını senet karşılığı nizamiyeye bırakabilir ve acemilikleri bittiğinde geri alabilirler. Kışlada sadece, askerlerin kullanımı için geliştirilmiş olan asker hattı kullanılabilir. Bu hatta ait sim kartlar kışla içindeki kantinlerde satılmaktadır.

1. Piyade Er Eğitim Tugayı içinde yer alan her 2 kışlada da askerlerin basit tüketim malzemelerini bulabilecekleri kantinler, ankesörlü telefonlar, bankamatik, PTT şubesi, terzi ve berber, sağlık merkezleri, spor tesisleri bulunur. Askerler ziyaretçileriyle, hafta sonları ve resmi tatil günlerinde, nizamiyedeki görüşme yerlerinde görüşebilir, dinlenme sürelerini er ve erbaş gazinolarında değerlendirebilirler.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayına Nasıl Gidilir?

Ege Bölgesi’nin ortasında yer alan Manisa’ya kara, hava ve demir yoluyla ulaşım sağlanabilir. İzmir, Balıkesir, Uşak, Kütahya, Denizli ve Aydın’la da komşu olan şehrin denize kıyısı yoktur ama İzmir’e sadece 56 km uzaklıktadır.

Özel araç ile ulaşım: 1. Piyade Er Eğitim Tugayının bulunduğu Manisa şehri yaklaşık olarak;

  • Ankara’ya D300/E96 üzerinden 562 km, D200 üzerinden 627 km., km. ve D200/E881 üzerinden 688 km,
  • İstanbul’a  E881 üzerinden 434 km, D565/E881 üzerinden 356 km,
  • Diyarbakır’a E90 üzerinden 1390 km,
  • Adana’ya D300/E96 üzerinden 873 km mesafededir.

Otobüs ile ulaşım: Manisa otogarına her il ve ilçeden kara yolu ile ulaşım mümkündür. Otogardan kışlaya belediye otobüsleri veya taksi ile ulaşım sağlabilir. Otobüs’le Manisa’ya yolculuk yaklaşık olarak;

  • Ankara’dan 7 saat
  • İstanbul’dan 6 saat
  • Diyarbakır’dan 17 saat
  • Adana’dan 11 saat sürer.

Otogar telefon: 0 236 231 15 04

Hava yolu ile ulaşım: Manisa’da havaalanı yok. En yakın havaalanı İzmir Adnan Menderes Havaalanı, Manisa şehir merkezine 54 km mesafede. Havaalanından şehir merkezine HAVAŞ otobüsleri ile yaklaşık olarak 90 dakikada gidilebilir.

Havaalanı telefon no.: 0 232 455 00 00

Demir yolu ile ulaşım: Manisa’ya trenle ulaşım, Manisa-Ankara, Manisa-İstanbul, Manisa-İzmir, Manisa-Uşak, Manisa-Afyon, Manisa-Konya, Manisa-Adana güzergahlarındaki tren seferleriyle sağlanabilir. Manisa Garı, kışlaya 20 dakikalık yürüyüş mesafesindedir.

Manisa Garı Telefon: 0 236 231 16 96

TCDD danışma: 444 82 33

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı İletişim Bilgileri

Adres: 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Akmescit Mahallesi, 45110 Yunusemre/Manisa

Telefon No

  • 0 236 231 46 33-34
  • 231 67 50
  • 231 13 64

Fax: 0 236 231 69 99

Bir önceki yazımız olan Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Nasıl Bir Yer? Adresi ve Telefonu başlıklı makalemizde 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı ve Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı iletişim bilgileri hakkında bilgiler verilmektedir.

MAKE A COMMENT

COMMENTS - 0 COMMENTS

No comments yet.